czwartek, 8 grudnia 2016

Pierś z kurczaka z brokułami i serem feta

Dzisiaj propozycja dla zabieganych, czyli super prosty i zdrowy przepis na Pierś z kurczaka z brokułami i serem feta. Na pewno będzie Wam smakował.
 
  
Składniki:
 2 podwójne piersi z kurczaka
150 g brokułów
150 g sera feta
1 jajo bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
 
Przygotowanie:
1. Mięso umyj. Każdą pierś podziel na dwa kotlety. W mięsie zrób kieszonkę nacinając je delikatnie nożem.
2. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Gotuj je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedź. Po wystygnięciu pokrój na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.
3. Kotlety nadziewaj na przemian brokułami i fetą. Na koniec zepnij wykałaczką aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Mięso zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej.
4. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
 
Czas przygotowania: ok. 20 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 5,50 zł